Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

White Topping in Zwolle

In april van dit jaar bracht Schagen Infra White Topping, een speciale toplaag van beton, aan op het asfalt fietspad langs de N355 tussen Leeuwarden en Tytsjerk. We nodigden opdrachtgevers uit om deze innovatie op infragebied bij te wonen. Dit heeft inmiddels geleid tot nieuwe opdrachten.

White Topping

Voor onder andere de gemeente Zwolle versterken we begin juli de asfaltconstructie van de Scholtensteeg door de asfaltdeklaag te vervangen door een dunne laag beton. Door dit White Topping-principe kunnen we de betondikte reduceren van 22 naar slechts 8 centimeter. We voorzien het betonmengsel van kunststof vezels, die het beton extra sterk maken.

Grondstoffenbesparing

White Topping levert een grondstoffenbesparing op en er zijn geen ingrijpende maatregelen aan de bestaande verharding nodig. In plaats van de gehele asfaltconstructie te verwijderen en een nieuwe betonverharding op de oude fundering te leggen, wordt bij de White Topping de bestaande asfaltconstructie in de gewenste hoogte en het gewenste profiel gefreesd. Over het resterende asfalt leggen we de White Topping aan. We maken dus ook gebruik van de draagkracht van dit asfalt om de betondikte van 22 naar 8 centimeter te reduceren.

Informatie

De werkzaamheden aan het fietspad langs de N355 legden we vast op film:

Voor vragen over White Topping kunt u contact opnemen met Ronald Diele, Hoofd Advies, Onderzoek en Ontwikkeling via r.diele@schageninfra.nl.