Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Winterklaar wegdek

Het koude weer trekt over Nederland. Zitten er scheuren in het wegdek? Dan is het mogelijk dat water de verharding indringt en het wegdek stuk vriest. Schagen Infra herstelt wegdekschades: ook in de winter. 

Scheursanering

scheursaneringDoor scheuren in het asfalt komt er water en zout in de wegconstructie. We blazen de scheur schoon en droog met hete lucht. Daarna vullen we deze op met hete polymeerversterkte rubberbitumen, die we afdekken met leislag. Door het schoonblazen met hete lucht verkrijgen wij een goede hechting voor de rubberbitumen. Bij lage temperaturen is deze bitumen blijvend elastisch. De leislag voorkomt veroudering van de bitumen door UV-straling.

Schagen Spot Repair

Spot RepairDoor middel van de Schagen Spot Repair (SSR) herstellen we schades aan asfaltwegen. Gaten, craquelé en langs- en dwarsscheuren repareren we met onze eigen infrarood- verwarmingsunit.
Groot voordeel is dat we deze werkzaamheden in de winter kunnen uitvoeren. Met de Schagen Spot Repair herstellen wij het wegdek en verlengen hiermee de levensduur van het asfalt.

EAB

We brengen handmatig emulsieasfaltbeton (EAB) aan om rafeling van het asfalt tegen te gaan. Ook herstellen we hiermee spoorvorming en verbeteren we de stroefheid van het asfalt.
EAB is een mengsel van steenslag, brekerzand en speciale bitumen. Een nieuwe deklaag aanbrengen is lang niet altijd nodig. Het voordeel van EAB is dat wij deze oplossing snel op locatie kunnen realiseren. Wanneer we EAB aanbrengen op een ondergrond die nog in redelijke staat is, verlengen we de levensduur aanzienlijk.

Meteen een afspraak maken?

Neem contact op en bespreek de mogelijkheden met onze projectleider Speciale Producten Harry Oosterwijk via h.oosterwijk@schageninfra.nl of 038 – 477 82 29.